Μια μικρή γεύση από ... ΑΥΣΤΡΙΑ 2014


Επιλέξαμε την Αυστρία για τις διακοπές του Πάσχα γιατί όσο κι αν φαίνεται απίστευτο ήταν φθηνότερο να πάμε εκεί απ' ότι στο χωριό μας. Βλέπετε ο Γιάννης είναι από την Κέρκυρα , όπου η απόσταση είναι απαγορευτική, δεδομένου και του καραβιού , ενώ εγώ έχω σπίτι στην Χαλκιδική, απ' όπου είναι η μαμά μου, όπου επίσης η απόσταση είναι πολύ μεγάλη. Σε κάθε περίπτωση το κόστος ξεπερνούσε τα €300 Ευρώ, ενώ μπορούσαμε να πάμε στην Αυστρία με λιγότερα
Λίγο το κόστος λοιπόν λίγο το ότι θέλαμε να δούμε τους φίλους μας που μένουν εκεί μόνιμα, πήραμε την απόφαση και κλείσαμε εισιτήρια για την Βιέννη.


Επειδή κρατούσα την camcorder και γύριζα βίντεο, δεν μπορούσα να κουβαλάω και την φωτογραφική, έτσι για φωτογραφίες είχα το κινητό μου. Δεν θα μπορούσα να χάσω την ευκαιρία λοιπόν για μερικές selfies. 
Στις selfies Μπορείτε να διακρίνετε το schloss Belvedere, όπου στεγάζονται μερικοί από τους διασημότερους πίνακες ζωγραφικής Αυστριακών και όχι μόνο ζωγράφων. Εκεί θα δείτε το φιλί του Gustav Klimt αλλά και έργα από Schiele. Επίσης έχει πολλούς ιμπρεσιονιστές (Emil Jakob Schindler, Carl Schuch, Auguste Rodin, Gustave Courbet, Edouard Manet, Claude Monet, Edgar Degas, and Pierre-Auguste Renoir κα.) αλλά εξπρεσιονιστές. (Egon Schiele, Oskar Kokoschka, and Max Oppenheimer). Φυσικά έχει μεσαιωνική τέχνη, μπαρόκ, κλασσικισμός, ρομαντισμό και μοντέρνα τέχνη. Αν θελήσετε να το επισκεφτείτε καλύτερα να μην οργανώσετε κάτι άλλο την ίδια μέρα. Το schloss Belvedere έχει πολύ ωραίους κήπους, ότι πρέπει για περίπατο.

Στις selfies από πάνω επίσης, θα δείτε και το θερμοκήπιο που είναι στο Schonbrun , όπου βρίσκονται τα θερινά ανάκτορα και έχει επίσης τεράστιο πάρκο, μέχρι και ζωολογικό κήπο. Αλλά και τον ποταμό Salzah στο Salzburg, την πόλη που γεννήθηκε ο Μότσαρτ και όχι μόνο.

Σε αυτό το collage θα δείτε διάφορες φωτογραφίες από την Βιέννη και το Salzburg. Το  schloss Belvedere, το  schloss Schonbrun, το Salzburg, η όπερα της Βιέννης, φωτογραφίες από εκκλησίες, η θέα από την ταράτσα του κτιρίου που μέναμε. Χαριτωμένη πινελιά ο μικρός σκυλάκος. Μια πινακίδα που θα δείτε σε διάφορα πάρκα και απευθύνεται στους ιδιοκτήτες των σκύλων για να μαζεύουν τα περιττώματα των κατοικίδιων τους. Γράφει: Σου είναι λουκάνικο (ελεύθερη μετάφραση: δεν σε νοιάζει;) 36€ πρόστιμο αν δεν τα μαζέψεις.

Σε αυτό το κολάζ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη μας στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης και επίσης φωτογραφίες από το Salzburg. Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι από τα ωραιότερα που έχω επισκεφτεί με πλήθος διαδραστικών δραστηριοτήτων για τον επισκέπτη.

Στο τρίτο collage μπορείτε να δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες από Βιέννη, από το  Schonbrun κυρίως.

Σας έχω ετοιμάσει πλήθος vlogs ανά ημέρα, ξεκινώντας από την Κυριακή του Πάσχα που πήγαμε πρώτα σε λειτουργία σε καθολική εκκλησία και μετά για Παραδοσιακό Σνίτσελ και Μπύρα. Μέσα στις επόμενες μέρες θα αρχίσω να τα ανεβάζω παράλληλα με ότι άλλα βίντεο σας ετοιμάζω, οπότε όσες και όσοι θέλετε να δείτε την Αυστρία όπως την κατέγραψε η κάμερα μου μείνετε συντονισμένοι στο κανάλι μου.

The KM Projects
Not just another beauty blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...